Architect or LandmarkEen document opmaken

Locatie

Opmaak document

Bestand > Instellingen document

Gebruik het commando Opmaak document om de basisinstellingen (eenheden, schaal, tekenformaat en raster) voor het document te definiëren en eventueel een bladkader met titelblok in het document te plaatsen.

Om de opmaak van het document te bepalen in het dialoogvenster ‘Opmaak document’:

Selecteer het commando.

Het dialoogvenster ‘Opmaak document’ wordt geopend. Stel de parameters voor de tekening in. Zie Concept: De tekening instellen voor meer informatie over het instellen van eenheden, schaal, grids en tekenformaat.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Eenheden, schaal en grid

Eenheden

Klik Wijzig om de eenheden voor het project te bewerken.

Schaal ontwerplaag

Klik op Wijzig om het dialoogvenster ‘Schaal ontwerplaag’ te openen en de schaal voor het project aan te passen. Deze schaal zal gebruikt worden voor alle ontwerplagen die een verdieping bevatten (Mod-Verdieping-#) en gekoppelde ontwerplagen zoals Mod-Plaat.

Tekenformaat

Klik op Wijzig om het tekenformaat in te stellen.

Grid

Klik op Wijzig om het grijp- en referentiegrid in te stellen zoals beschreven in . Grijpen naar grid

Georeferentie

Indien je in het document gebruik maakt van georeferentie, klik je op Wijzig om het dialoogvenster ‘Georeferentie document’ te openen. Hier kan je de standaard georeferentiewaarden voor alle ontwerplagen instellen (zie GIS en Georeferentie).

Projectniveau

Indien vereist, geef de hoogte boven de zeespiegel in voor het project in voet of meter, afhankelijk van de instellingen voor eenheden. Deze waarde kan gerefereerd worden door niveaubematingen en andere objecten in het document.

Plaats bladkader

Met deze parameters plaats je een standaard bladkader in het document (zie Een bladkader creëren).

Selecteer bladkader

Klik op deze knop om de dialoog 'Selecteer bladkader' te openen en een bladkader te selecteren via de Hulpbronnenkiezer. Voor een bladkader zonder stijl of een met stijl waarvoor het formaat Volgens invoeging is bepaald, kan je zelf het Formaat instellen of een Breedte en Hoogte opgeven.

Gebruik bladkaderinstellingen bij creatie nieuwe laag

Niet van toepassing

Creëer bladkader met huidige instellingen op laag

Vink deze optie aan om het geselecteerde bladkader op de hieronder geselecteerde laag te plaatsen.

Selecteer het commando Opmaak document opnieuw om een bladkader aan te passen als het paginaformaat veranderd is.